modell / kurs

Modell

 

 

 

Vill du bli fotograferad?

 

Kanske har du en färdig idé du vill genomföra eller så har du det inte.

 

Inomhus med naturligt ljus, inomhus med studioblixtar, utomhus med naturligt ljus eller utomhus med blixtar. Allt är lösbart! Berätta vad du vill göra med bilderna eller vilken känsla du vill förmedla så jobbar vi utifrån det.

 

Maila mig så hittar vi Din lösning tillsammans!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurs

 

Vill du lära dig mer om fotografering? Underbart!

 

Antingen har du precis skaffat dig en kamera och vet inte vart du ska börja. Eller så har du fotograferat ett tag och vill ta ett nytt steg. Oavsett erfarenhet finns det massor med spännade att lära sig.

 

Maila mig så börjar vi prata om dina erfarenheter och önskemål. Kanske är det en viss typ av fotografering du är nyfiken på? Vi löser det! Fråga kostar inget =)

 

Vanliga frågor från modeller:

 

Vart fotograferar vi? Det bestämmer vi tillsammans. Lite beroende på vilken miljö bilderna skall tas i och vad du vill.

 

Vilka kläder ska jag ta med? Sådant du trivs i. Kanske har du en tanke med en viss utstyrsel? Ta flera alternativ, alltid kul med lite ombyte.

 

Hur lång tid tar det? Beror på hur avancerad din idé är. Allt från ett par timmar till nästan en hel dag.

 

Vilka är med vid fotograferingen? Vill du att det bara är vi så är det så. Ibland kan en idé behöva att vi har en person till som håller i grejer och hjälper till. Ibland behövs flera personer. Allt är lösbart!

 

Får jag ta med en vän som bara vill titta på? Jajamensan! Självklart får du det.

 

Vad kostar det? Om du vill få med dig ett par bilder och jag får använda fotona efter ditt godkännande så kostar det ingenting.

 

Hur fort kan jag få mina bilder? Så fort de är färdigredigerade kan de skickas. Brukar inte ta speciellt lång tid. Redigering av lite klurigare idéer tar längre tid, vanlig efterredigering går betydligt fortare. Ibland kan du få med dig bilderna direkt om du har ett USB-minne eller liknande med dig. (Se exempel längst ner)

 

Kan jag få vara med på hemsidan med mina bilder? Absolut! Om du vill att de ska synas där så läggs de upp. Vill du inte det läggs de inte upp.

 

Jag vill gärna ha ett foto förstorat som tavla? Jag har ett par bra alternativ på företag som gör det och jag har stora förstoring du kan få se. Jag kan hjälpa dig med beställningen.

 

Har du ännu fler funderingar? Maila så rätar vi ut alla frågetecken!

 

 

 

Vanliga frågor från fotografer på kurs:

 

Måste jag ha en egen systemkamera? Ja.

 

Kan jag ha en systemkamera jag har lånat? Ja, har du lånat en kamera så försök bekanta dig med den innan vi ses.

 

Måste systemkameran vara en Canon? Nej. Alla märken fungerar. Fördelen om du har en Canon är att det finns massa tillbehör att visa som passar.

 

Ska jag ta med en bärbar dator? Ja, om vi har kommit överens om att kika på bilderna efter fotograferingen. Annars behövs det inte att du tar med datorn.

 

Bra att tänka på: Ladda batterierna och se till så att minneskortet är tömt =)

 

 

 

 

Tog ett foto och arbetade med det i Photoshop i endast 20 minuter. Så här blev det =)

 

Retuscheringen är gjord så att hon ser snygg ut, men inte som en docka. Det är kvar struktur i huden och sminkningen är förstärkt utan att bli hysterinsk. Håret har fått mer färg och slingor. Bakgrunden är rensad. Resultatet blir riktigt bra, utan att se fejkat ut.

 

Det går att göra vad som helst. Verkligen. VAD som HELST i Photoshop. Så om du tror att den där enorma finnen mitt på näsan är ett hinder för att fotografera, no no, inga problem =)

Copyright © All Rights Reserved