Info

Info

 

Ofta får jag frågan "Hur gjorde du den där bilden?" Här har jag valt ut några fotografier och bilder och skrivit lite om hur det kom till. Har du några funderingar eller vill ha info om andra bilder så är det bara att maila. Alltid kul med nyfikna frågor!

Kyrkoruinen

 

Fotot är DIREKT från kameran. Det har inte redigerats alls.

Kameran står på stativ. Slutartiden är 30 sekunder. Jag springer runt med en lös blixt i handen som jag slår ett flertal gånger på ruinväggen. Ytterligare en blixt står på stativ borta vid altaret. I och med att det är väldigt olika temperatur på bakgrund, blixtar och de stora lamporna som belyser kyrkan i bakgrunden så får allting väldigt olika sköna färgtoner. Kyrkan ser ju ut att vara gjord av glödande koppar.

Moral kill dreams

 

Fotot är en sammanslagning av 4 foton.

 

Kameran står på stativ, så att ingenting skall flytta sig. De fyra bilderna är tagna separat. En för "bödeln", en för mannen på knä, en för huvudet och den sista är bara bakgrunden. Sedan är de lagda på varandra och det som inte skall vara i bilden har enkelt raderats ut. Eftersom en bild är enbart bakgrund kan den användas till att återskapa allt som är bakom de bortklippta delarna. Lätt när man vet tricket =) Det kluriga är att placera alla moduler på rätt ställe, eftersom du inte kan flytta något efteråt utan att det ser inklippt ut. Nu hamnar allt där det ska med skuggor och allt. Den bästa effekten i bilder tycker jag är att bödeln och fången är samma person.

 

Är du en av de få som har upptäckt budskapet på kylskåpet?

Blodglaset

 

Tack vare en assistent (Adam 8år) kunde detta underbara foto tas. Glaset innehåller vatten med karamellfärg i. Två blixtar står uppställda på varje sida. En i höjd med glaset, en något bakifrån. På given signal skapar assistenten vågen i glaset och med kort slutartid blir den frusen. Sedan är handen som håller i glaset borttagen i efterredigeringen.

 

Vi tog en hel serie med dessa bilder. I olika färger och med olika stänk. Den blå såg ut som en riktig havsvåg och då föddes idén till hajen som hoppar ur glaset. (Titta i galleri 3)

 

Ett bra tips är att ha ett underlag som tål vatten... det blev väääldigt blött efter assistent Adams lysande jobb =)

 

I redigeringen gjorde jag även bakgrunden en aning röd ut i kanterna. Tyckte det blev en snygg inramning till glaset.

 

Fujikawa Maru

 

Fotot är taget i Mikronesien, Truk Lagoon.

 

Ett paradis för dykare som gillar vrak och framförallt andra världskriget. 17-18 februari 1944 låg över 40 japanska lastfartyg för ankar i Truk Lagoon när amerikanerna flög in och bombade dem allihop. Nu vilar de på botten som ett tyst minne över krigets fasansfulla händelser.

Ett besök i Truk gör dig ödmjuk. Inte edast för att vi i Svergie har det så nedrans mycket bättre ställt än det landet. Utan också för att vi inte blev lika drabbade av WWII. Varje år vallfärdar japanska anhöriga till denna vackra lagun för att hedra och minnas sina stupade. I galleri 4 ligger en hel del bilder från denna resa.

På denna bild är det lastfartyget Fujikawa Maru som i sitt lastrum hade "Zeros", japanska stridsplan. Vraket vilar idag på 34 meters djup och det finns ammunition, reservpropeller mm att se i de olika lastrummen. Ett riktigt fint dyk!

Jag har med mig min Canon med 17-40 linsen på samt dubbla blixtar.

Copyright © All Rights Reserved